Левски завъртя 4 поредни мача без победа, а за капак в

...
Левски завъртя 4 поредни мача без победа, а за капак в
Коментари Харесай

Мишо Вълчeв: По-добре Левски да играе зле, но да побеждава

Левски завъртя 4 следващи мача без победа, а за похлупак в 2 от последните 3 мача не съумя да вкара гол. Като цяло в срещите си през октомври " сините " не съумяха да вкарат повече от един път в двете срещи които завоюваха, както и при 1:1 с Локомотив (Пловдив). Легендата Мишо Вълчев разяснява пред NOVSPORT обстановката в тима и какви са аргументите за следващото ялово тъждество с ЦСКА 1948 (0:0).

" Не имам вяра да е имало подценяване от страна на Левски. Видя се, че ЦСКА 1948 е добър тим с качествени футболисти. Явно е, че " сините " би трябвало да хвърлят повече сили против 7-8 тима, с цел да могат да стигнат до триумф над тях. Възможностите на тези футболисти са такива. В този дуел особено ми направи усещане, ча отбраната я пробиха на няколко пъти. Халфовете бързо движеха топката. Имаше твърди влизания от страна и на двата тима. Някои бяха много груби, повече идваха от страна на " алените ". Имаше флангови офанзиви от дясната зона, които водеха до заплаха. Имаше и едни 10 минути сред 60-ата и 70-ата, когато ударихме греда и Роналдо изпусна. Не знам къде се къса нишката. Уелтън пробива, само че не може да подаде, не може и да вкара. При Роналдо е същата работа. Колкото могат се борят и се пробват. Като виждам Левски е подвластен от един човек. Един нападател, който може да осъществя. " Сините " играят добре, само че за мен това се показва и във вкарването на голове, основаване на положения. Атракция за публиката! Това разбирам под " играха добре ". Не одобрявам, когато някои треньори излязат и споделят: " Играхме добре, само че загубихме ". Няма такова нещо. По-добре играй едва, но завоюва ", отсече Вълчев.

" Отборът е в рецесия. За пет мача са вкарани 3 гола. Тази рецесия се дължи на това, че такива са опциите на нападателите. Не могат да вкарват голове. Създават се положения, само че не можем да ги осъществяваме. Трябва централизация в последното подаване или удар. Ние преди 5 кръга говорехме, че може да се борим за купата, а тя каква стана... Питаме се дали ще влезем в тройката. Бари от една страна тичаше и се бореше, само че вкарваше на четири или пет мача един път. Мога обаче да кажа, че липсва, откакто няма кой да го размени. Това не е позицията на Ивелин Попов, нито на Илиян Стефанов. Явно стигаме до извод, че Бари вършеше работа. Откриваше пространства за халфове и флангови футболисти. Честно казано - нямам концепция по какъв начин да се излезе от рецесията. Не имам вяра чак толкоз да са затормозени душевен. Трябва да са съсредоточени, да мислят и да внимават. Това е и работа на Станимир Стоилов, да приказва с тях. Ситуацията е сложна, а идват два значими мача във Варна. Следващата среща е с Черно море на " Тича ". Ако и там загуби, то рецесията става към този момент доста дълбока. Може и да не съумеят да излязат от нея. Много неща зависят от този мач. След това идва Спартак. Като виждам по какъв начин играят - все си мисля, че би трябвало да вземем трите точки. С Черно море ще е по-трудно, евентуално. Те са костелив орех и играят устойчиво във всички мачове. " Сините " би трябвало да се вложат оптимално и да имат шанс ", разяснява още някогашният нападател на Левски.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР